Sunday, January 25, 2009

Happy birthday to Vitya!



My husband, Vitya celebrated his 34th birthday yesterday. For this occasion I've surprised him with this wonderful and delicious "double decker" cake. :) (baked by me : ) He liked it, hope you like it too!


Happy Birthday to Vitya!

The recipe is very simple!

Ingredients:

8 egg
400 g flour
50o g sugar
8 tbs hot water
juice of a half lemon
1 tsp baking powder
vanilla pudding
500 g mascarpone cheese
icing sugar(to taste)
1 little pack frozen red fruits (strawberry, raspberry, etc.)

Prepare:

I. Bake the cake layers:

1. Mix yolks with sugar, add the 8 tbs water and mix.
2. Add the lemon juice, the flour and the baking powder and mix well.
3. Add the whipped white of eggs. Then put the mass into two different size cake forms.
4. Both of them bake at 180 Celsius preheated oven, for 25-30 minutes.

II. Create the creams:

1. Prepare vanilla pudding.
2. Defrost the fruits and liquidize and mix with the mascarpone cheese to create a smooth cream. (If necessary evaporate with little instant vanilla pudding) and add icing sugar to taste.

III. Create and decorate the cake!

1. If the first cake is lukewarm, cut half the cake, smear the layers with vanilla cream (or vanilla pudding) and sprinkle with almond shavings on the top.
2. If the second and smaller cake is also lukewarm cut half and smear the layers with the mascarpone-fruits cream and decorate on the top.
3. Assemble the whole cake and decorate with fruits.

Bon Apetit!

3 comments:

MONONOKE KITCHEN said...

Nice blog you've got here! Congrats and happy birthday!

Gabriella said...

Szia Nóri,

Kilépnék egy kicsit az inkognítómból. Egy ideje már követem a blogodat, mert nagyon tetszik, hogy valaki angolul a magyar konyháról ír.
Én ugyanezt teszem, csak hollandul. :-)))

Érdekes látni, hogy te miket emelsz ki a gasztronómiánkból. :-)
Jó éjszakát,
Gabriella

Nóri said...

Szia Gabriella!

Köszönöm a kedves sorokat. Örülök, hogy feladtad az inkognitót :)
A poor english miatt sajnos azért néha nehézkesen megy az angol nyelvű a blogolás, viszont annyiszor kaptam már pozitív visszajelzést amitől úgy érzme érdemes vele "kűzdenem".

Hollandul sajnos nem értek, de azért megyek és megnézem, hogy te miket emeltél ki a magyar konyha gyöngyszemeiből.